CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, April 30, 2009

haaluuuuuuuuuuuuuuuuu......!!!!

Owhhhhhh!!!!! dah lebih sebulan rupa nyer blog aku tak di update....huhhhhh...lama btol nie....dlm tempoh blog nie tak di upadate..mcm2 crite sebenar nyer nak di post entry di sini...tp memandangkan masa yg teramat la cemburu utk aku dok lama2 dpn laptop...tambahan plak cpu pc aku yg rosak dah dibaiki...tp masih gak tak bleh digunakan..maka nyer aku terpaksa beralah ngan anak2 aku yg tiga org nie...waktu pg si kecik alyea nak guna tgk upin ipin kt youtube...ptg plak si nurin ngan amir berebut nak guna...maka nyer di waktu mlm jer la aku berpeluang nak mengadap laptop..tp bila dah tgh malam..mood nak berblogging pun dah takde..campur plak letih...dok tgk n baca blog org jer lah....hehehe...disamping tu...begitu sibuk ngan keje2 rmh yg tak pernah habis....aduuyaiiiii....



BreadMaker


dlm proses menguli doh

Skrg nie plak...dah ada hobi baru....membaking.....sementelah Mr.Rashid dah belikan aku Bread Maker....maka tiap2 ptg bz buat roti la pulak...bila tgk roti aku plak naik gebuuussss....owhhhh....begitu terujaaaa skaliiiiiii....jgn aku plak nnt yg naik gebussssss sama..hari2 dok pulun roti...tp mmg sodapppp weii...mkn roti panas2...fresh from oven..dari hasil air tangan senirik plak tu....kena plak anak2 n Mr.Rashid pun puji...maka bertambah kembang la aku...hahahaha....tp alhamdulillah...sblm nie mmg tak sangka la aku nie bleh buat roti senirik...sweet bun...cheese bun..kaya bun...cinnamon roll ala cinnabon tu pun aku dah bleh buat...dan cubaan pertama aku buat mexican bun a.k.a roti boy or papa roti pun alhamdulillah menjadi...ermmm..lepas nie dah tak yah beli cinnabon ngan roti boy lg dahh....dah pandai wat senirik...hehehe....kt sini kalo cinnabon tu mahaiiii...seketui pun dah rega 10rial...kalo roti boy tu mmg tarak la kat sini...tu roti peberet amir...suka kemain dia bila tgk mama dia bleh buat roti boy..dia siap ckp "biar betol mama pandai buat roti boy yg amir suka..mcm tak caya jer...."hahaha...klakar la amir nie....tp dia mmg teruja masa tgk aku dok bakar roti boy nie...satu rmh semerbak bau aroma kopi...kejap2 dia pi jenguk oven...tak sabar tunggu roti boy nie masak....:)

Tp paling aku nak gelak....masa aku buat cheese bun...anak2 aku nie mmg dah tak sabar sgt dah nak mkn....depa pi percepatkan time baking tanpa aku sedari...bila dah dgr tinggggg jer tanda dah masak..aku pun kuarkan cheese bun nie terus bg anak2 aku mkn...dlm dok diam depa makan...tetiba nurin bersuara...."abah...nurin rasa mcm tepung la roti nie..abah rasa tepung tak?"........Mr. Rashid jwb..."ada gak rasa tepung sket2..mcm blm masak btol"....tp dlm dok ckp mcm rasa tepung tu..habis sebijik bun nurin mkn...aku srh dia tambah lg sebijik...dia kata tak sedap...rasa tepung....aku pun ambik sebiji terus ngappppp.....masyaAllah.....blm masak lg la belah bwh...mmg rasa tepung mentah....hahahhaa....amek kau anak2...tak sabar sgt nak mkn..sape srh pi cepatkan masa.....hahaha....aku pun terus pi bakar smula dlm oven sampai masak.


tgh bakar



sweet bun perisa pandan


baru blajar..ada bulat besar...ada bulat kecik




cheese bun with sugar n butter

Pasta Maker pun Mr.Rashid dah belikan...tp aku blm berkesempatan utk buat sendiri lg mee kuning ngan kue tiaw....insyaallah...nnt bila dah buat...akan aku post entry kt sini.




cheese bun


Ok got to go now....nak pi Singapore Airlines Main Office jap...nak confirm tiket balik msiaaaaaaa......huhuhu..sronok nyerrrr...tak lama lagi coti2 msiaaaaa la plakkk....;=)



emmm...yummyyy!!!!


mexican bun a.k.a roti boy or papa roti



gebuuuuuuu!!!

4 comments:

Lotfi Lokman a.k.a kamitaken said...

hi... lama menyepi..

eita_tks said...

Pi...tak sempat nak update..sibuk sokmo...dok berebut laptop ngan anak2...hehehe....nina tak sihat Pi..jatuh kt skolah masa main netball...tulang pinggul dia bengkok...sib baik tak retak or patah...sbb wat gie klinik..doctor kata retak..wat gie specialist x-ray...cuma terseliuh urat..tp tulang bengkok sket..kena wat x-ray tiap2 thn..takut nnt lagi bengkok kena operate la pulak...Pi doakan sama yer biar Nina cepat sembuh..nie dia kena rehat dari segala aktiviti selama 3bulan...jalan pun tak bleh kuat2...sedih sgt nie....redha dgn dugaan Allah beri...semoga ada hikmah di sebalik setiap kejadian...aminnn.

mama_sal said...

ieta, aapa resepi buat roti tu..bestnyer nampak..nak belajar weii!

eita_tks said...

mama_sal: sonang jer wat roti boy ngan roti lain2 nie...ita uli guna bread maker...nak blajar bleh..sifu ada kt al rehab nie...:)