CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Sunday, June 7, 2009

Sambutan Hari Keputeraan Agong di Jeddah

Haluuuuuuuuuuu!!!!!!! Long time not update yeaaaaa....

Agak lama juga aku tak update blog.....dah naik bersawang..berabuk..berlumut n berkarat dah blog aku nie...bkn tak nak update....dan masa pun bkn la takde sgt...cuma agak kepenatan sejak akhir2 nie...byk program luar rmh disamping sibuk memantau amir yg sedang menghadapi final exam nyer yg bermula smlm juga dgn tetamu umrah yg dtg..maka nyer secara tak langsung..aku jadi pemandu pelancong la kejap. Dekat nak balik bercuti nie...biasalah..kuar soping tak habis2...ada2 jer benda yg nak dibeli...ingatkan dah selesai..tp tiap kali kluar...ada jer beg2 plastik yg memenuhi kiri kanan tangan aku nie...tu bab soping..blm lg bab2 kluar m.coffee ngan kengkwn...huhuhu...what a bz week!!! but i likeeeeeeeeeeeee.....hehehehe.

Berbalik pada tajuk entry aku nie...mlm td telah diadakan Majlis Sambutan Hari Keputeraan Agong di Konsulat Jeddah. Tetamu VIP yg didatangkan khas dari Malaysia ialah Angkasawan Negara kita...sape lg kalo bkn the handsome guy Dato Dr. Sheikh Muszaphar. Majlis bermula jam 8.30 mlm dimulai dgn nyanyian NegaraKu. Selepas ucapan dari Konsul Jeneral Jeddah...tiba giliran Angkasawan Negara kita plak memberi serba sikit penerangan bagaimana kehidupan beliau selama 12hari berada di angkasa lepas. Sungguh teruja masing2 mendengar bagaimana beliau mkn..solat..dan sebagainya selama beliau berada di angkasa lepas....dan rasa amat bangga sekali kerana beliau merupakan umat islam yg ke 9 berjaya ke angkasa dari 500 org yg telah ke sana. Alhamdulillah.

Majlis mkn bermula sebaik saje Dato Dr. S. M. selesai memberi penerangan secara ringkas tetapi padat dgn berbagai informasi yg diikuti dgn paparan slide. Perut mmg berkeroncong ya amat dah masa tu..bayangkanlah..pkl 10.30mlm baru dpt mkn...sib baik la makanan yg dihidangkan tidaklah mengecewakan..menu mee bandung..nasi beriani..roti canai..kuih muih dan buah2an.

Me..Mr.Rashid n anak2 berpeluang bergambar ngan Dato Sheikh Muszaphar

Aku pun risau jugak masa tu sbb hari dah hampir lewat mlm..sedangkan esok nyer amir skolah...ada exam plak tu..nasib baik la dia dah awal2 buat ulangkaji n paper hari nie pun bkn killer subject...tgh memberi penerangan...gambar kabur coz snap dari jauh..maklum ler..kamera cap ayam...huhuhu


Me with Puan Rosie (wife Consul General) n Kak Linda

bersama kak linda..kak diba n kak aida


Oh ya...lupa plak...sehari sblm majlis sambutan hari keputeraan....iaitu pada ptg hari jumaat jam 3.30ptg telah diadakan pertandingan mewarna utk kanak yg berumur 6thn-11thn dan pertandingan melukis dan mewarna bagi kategori 12thn ke atas. Amir ngan nurin turut ambik bahagian tp tak menang pun.....alyea plak saje2 menyibuk nak kaler sama. Yg paling sronok nyer masa tu Dato Dr Sheikh Muszaphar telah dtg utk beramah mesra dan bergambar ngan kanak2 di samping juga beliau turut memberi penerangan dan motivasi kepada kanak2 yg ingin menjadi angkasawan seperti beliau. Di adakan juga sessi soal jawab dgn kanak2 masa tu. Kaum ibu dan bapa pun tak lepaskan peluang bergambar masa tu...tp yg sedih nyer...elok jer masa aku nak bergambar ngan Dato Dr S.M. nie...bateri kamera aku kong....huhuhu...sib baik la dpt gak bergambar guna kamera kwn aku.
me with Dato S.M. .Konsul Jeneral n Wife








Me n Puan Rosie

Apa2 pun..sronok dan teruja sgt dpt jumpa ngan Angkasawan Negara Malaysia....bkn senang nak jmpa beliau kalo kita tinggal di msia...tp di Jeddah..di bumi saudi nie...alhamdulillah...tidak sukar utk bertemu dan beramah mesra dgn pembesar negara...artis maupun selebriti...Alhamdulillah....:)


sian alyea..tersepit ditengah2

Dato Sheikh Muszaphar dgn amir, nurin n alyea

kanak2 n remaja tgh tekun melukis dan mewarna



alyea pun sibuk nak mewarna sama



7 comments:

Linda Abdullah said...

Amboi kak eita lama tak up-date blog..buzy jumpa angkasawan negara rupanya...hik.hik

Alyea dapat number berapa dalam pertandingan mewarna tu?

Hana said...

wah kak.. itula kat msia susah nak dpt peluang...kat sana2 banyak betul program ye.. meriahh!

ok kak.. selamat bershopping..dan kembali ke tanahair..ada rezeki kita jumpa..:)

eita_tks said...

Linda: Alyea tak dpt apa2 pun..sajer jer dia nyibuk nak kaler sama...


Hana: InsyaAllah...ada rezeki dan masa yg sesuai...hopefully kita dpt jmpa.

AinZa said...

wahh bukan main kakak aku sorang nih... kemain bznye smpai xsempat nak hapdet blog katenye...
skali kuar entry bergambar dengan angkasawan!
jeles mak nok!

apapun mak hayam menghitung hari bila org orab nak balik nih...

nur amanina atikah said...

mak aihh.x leh handle.
jeles2.huhu.
saya nak judee:D

[S]itie [B]Um [B]Um said...

glamer ni dpt bergambar ngan angkasawan malaysia

Natey said...

assalamualaikum,

Kak eita masih menetap di Jeddah? InshaAllah, kalau diizinkan Allah, my family and me, akan berpindah ke Jeddah soon. Sekarang kami berada di London. Kalau kak eita tak keberatan, i ada beberapa soalan nak tanya pasal Jeddah, esp bab international school, area mana ok nak stay, melayu kat sana byk duduk area mana..

My email is hongnate@yahoo.com.

Hope to hear from you soon.
Kind regards/wassalam.

natrah
London